Mirjam
Mijn weg naar een eigen praktijk
Als klein kindje wist ik het al: ik ga dieren beter maken en al jong stond vast dat ik dierenarts werd. Toen wist ik nog niet hoe groot de omweg ging worden om in mijn eigen praktijk dieren met klassieke homeopathie te behandelen.
Mijn moeder werd soms wanhopig van de gewonde dieren die ik van straat meebracht. Ik wilde ze allemaal beter maken en als dat niet meer kon kregen ze een mooi grafje in onze tuin. Toen het zover was om me aan te melden voor de studie diergeneeskunde werd me dat met nadruk afgeraden, ik zou te gevoelig voor het beroep zijn. Het moest volgens de decaan echt iets anders worden. En zo rolde ik de mode in. Maar keuzes die je niet met je hart maakt zijn op lange termijn niet bestendig.
Er kwam een nieuwe dierenartsenpraktijk in mijn dorp. Ik trok mijn stoute schoenen aan om naast mijn vaste baan twee avonden in de week als assistente aan het werk te gaan. Overdag het modepoppetje en ’s avonds in een witte jas assisteren. Maar ik wist het direct: dit is wat ik wil. Baan bij het modebedrijf opgezegd en full time aan de slag met en voor dieren.
Door mijn nieuwe baan had ik ruimte om een lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan: een eigen hond. Dat werd Saar, een prachtig en lief Bouvierpuppy. Saar kreeg echter al jong gezondheidsproblemen. Ze brak binnen een half jaar meerdere keren een teen met gewoon rennen, iets wat jonge honden zonder problemen moeten kunnen doen. Saar niet. Het gevolg was als snel artrosevorming met pijn waardoor ze pijnstilling nodig had. Echter bezorgde haar dat een maagzweer waar nieuwe medicatie voor nodig was. De twijfel groeide; zoveel medicatie om alleen de pijn te bestrijden. Omdat haar levensverwachting drastisch achteruit ging, kreeg ik het advies een homeopaat te bezoeken. De behandeling was niet alleen gebaseerd op haar klacht, maar ook op het ontstaan daarvan en haar karakter. Door de behandeling met homeopathie werd Saar weer de vrolijke speelse hond en konden de pijnstillers gestopt worden.
Mijn nieuwe pad
Wat er met Saar gebeurde bracht mij op het pad van de homeopathie. Ik zag in dat behandeling van ziekte en het zieke dier anders kon. Ik wilde ook leren om op deze natuurlijke manier dieren te helpen en daar waar mogelijk blijvend beter te maken. En dat op deze zachte en diervriendelijke manier!
In 2013 heb ik de opleiding veterinaire klassieke homeopathie afgerond. Onbegrijpelijk, droevig en toch ook mooi is dat Saar de dag na mijn afstuderen stierf. Haar taak was volbracht. Ze is bijna 13 jaar geworden.
Mijn gezin
Wij, mijn vriend Lucas en ik, hebben nu één hond, Rosie, en één poes, Janneke. Van hen geniet ik dagelijks en ik leer ook steeds weer van onze dieren. Veel lieve en onvergetelijke dieren hebben inmiddels ons leven gedeeld en allen heb ik ze waar mogelijk kunnen helpen met homeopathie.
Samen met Lucas, die humaan homeopaat is, hebben wij onze praktijk in het Gelderse Harfsen, te midden van de natuur.
Leven is soms lef hebben en met de hulp en aanwijzingen van mens en dier ben ik intens blij met mijn beroep.
Welkom op onze website, waar we je graag meer vertellen over de prachtige geneeswijze homeopathie en de aanvullende behandelmethodes.
Vanaf januari 2023 kun je bij mij tevens terecht voor individuele gedragsbegeleiding van je hond. Kijk hiervoor op mijn website Natuurlijk Hondzijn
Lucas
Mijn weg naar homeopathie
Ik ben Lucas Klooster en voer na succesvol afronden van mijn homeopathie opleiding aan Homeopathie Academie Nederland, vanaf 2014 praktijk bij huis in Harfsen.
Sindsdien heb ik diverse opleidingen en nascholingen gevolgd om mijn visie op homeopathie te verbreden, zodat ik de behandeling nog beter kan aanpassen op jou als individu.
Zoals ik op mijn homepage aangeef is het zorgen voor een duurzaam herstel wat mij aantrekt in het behandelen met homeopathie. Duurzaamheid is een begrip wat mij op het lijf geschreven is. Ik kom uit de wereld van de duurzame ontwikkeling en heb mij hiervoor ingezet in een ideaal naar een betere wereld.
Toen ik de kans kreeg om te gaan doen waar echt mijn passie ligt heb ik gekozen voor homeopathie. Duurzaamheid en de individuele mens die belicht wordt. Met mensen in gesprek gaan. In de homeopathie is elk mens met welke klacht dan ook uniek. Ziekte en psyche staan met elkaar in verbinding en kunnen niet los van elkaar worden gezien. De totale mens en wat bezielt hem of haar. De weg terug naar een gezonde dynamische balans door gezondheid is een uitnodiging aan de patiënt. Dat is ook mijn eigen ervaring toen ik een actieve sportcarrière moest beëindigen wegens hartritmeklachten. Het ging om meer dan een fysieke afwijking. Ook om de keuzes die je kunt maken in het leven. Zeker niet altijd eenvoudig maar het gaat erom te kiezen vanuit verantwoordelijkheid voor jezelf en daar dan voor gaan.
Met homeopathie hoop ik op een betere wereld, een betere eigen wereld voor jou. Ik ben dankbaar dat ik deze manier van genezen, zonder bijwerkingen, kan toepassen. Voor vele mensen die een alternatief willen of regulier niet meer verbeteren gaat er een wereld open.
Met mijn registratie voor Medische basiskennis met psychosociale erkenning voldoe ik aan de eisen waarmee mijn consulten worden vergoed door zorgverzekeraars. Om gecertificeerd register homeopaat te zijn en te blijven vinden er toetsingen en verplichte bij- en na scholingen plaats vanuit de beroepsvereniging. Dit wordt gedaan om hoge mate van deskundigheid en kwaliteit te waarborgen. Uiteraard voldoe ik daaraan.
Ik werk bij gelegenheid samen met behandelaars uit de reguliere gezondheidszorg. Zo zijn er contacten met huisartsen, specialisten, fysiotherapeuten en psychotherapeuten. Mijn visie is dat we elkaar kunnen versterken in de behandeling waarbij juiste informatievoorziening noodzakelijk is. Van uitsluiten van een reguliere behandeling zal nimmer sprake zijn.
Andere activiteiten
Naast de eigen praktijk ben ik redacteur voor het vaktijdschrift Homeopathic Links. Daarnaast ben ik voorzitter commissie coördinator bij de RBCZ. De RBCZ is het kwaliteitsregister waar HBO opgeleide holistisch werkende therapeuten zich kunnen registreren. Een RBCZ geregistreerde therapeut moet jaarlijks voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen, zodat je verzekerd bent van goede zorg.