Skip to main content

Lex wordt een grote kerel, maar graag met rechte pootjes

Lex van Irma en Harold Vreeman uit Winterswijk

Onze Grote Zwitserse Sennen “Lex” was 4 maand toen we zagen dat zijn rechter voorpoot scheef groeide. Na een bezoek aan de dierenarts zijn we doorverwezen naar de dierenkliniek in Wageningen. Er werden wederom foto’s gemaakt en na de nodige onderzoeken kregen we te horen dat de groeischijf in zijn polsgewricht al dicht zat en er veel extra kraakbeen /botgroei was waardoor zijn poot steeds schever zou groeien.

Aangezien dit een ras is wat in een hele korte tijd extreem groeit waren de problemen zeer ernstig. Het advies wat we kregen was een hele ingrijpende operatie waarbij zijn poot doorgezaagd zou worden en er een frame (Llizarov) geplaatst moest worden die maanden lang de groei van zijn poot zou begeleiden.
Een traject dat ruim een jaar in beslag zou nemen, alle revalidatie en achterstand in socialisatie nog niet eens meegenomen.
Daarbij werd er niets aan de daadwerkelijke oorzaak gedaan (iets wat in de reguliere “geneeskunde” schijnbaar heel normaal is) en is het voorgestelde traject voor zo’n jonge pub op z’n zachts gezegd een drama waarvan de gevolgen voor ons niet waren te overzien.
Al met al voor ons voldoende redenen om dan maar eens buiten de reguliere dieren-“geneeskunde” te gaan zoeken.

Een goede kennis van ons attendeerde ons toen op Mirjam. Vanaf het allereerste contact een verademing!
Tijdens ons telefoongesprek gaf Mirjam al aan dat er wel mogelijkheden waren aangezien zij net een vergelijkbaar traject succesvol had afgesloten. Daarbij direct ook hele duidelijke en eerlijke voorlichting waarbij Lex centraal stond en er gekeken werd hoe de oorzaak aangepakt kon worden. Wat een onvoorstelbaar verschil met de dierenartsenpraktijken die wij voordien bezocht hadden!

Ondanks dat Lex onze derde hond is en je dan aanneemt al wel iets te weten over honden heeft Mirjam ons als “opvoeders” fantastisch begeleid en ook van veel nieuwe inzichten en informatie voorzien.
Vlak voordat Mirjam aangaf dat het behandeltraject afgerond kon worden zijn we met Lex naar de dierenarts geweest om hem te laten titreren. De dierenarts die destijds Lex had onderzocht, foto’s gemaakt en doorverwezen naar Wageningen was er nu weer. Nadat ik ernaar gevraagd had kon zij mij op het oog niet aangeven aan welke poot destijds het probleem zat en moest het nazoeken in de computer.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en is Lex klaar met alle behandelingen. Wij zijn (nog steeds) de trotse eigenaren van een gezonde, prachtige en vrolijke hond die tijdens de trainingen opvalt door zijn uitzonderlijk snelle leervermogen en enthousiasme!
Mirjam je hebt werkelijk fantastisch werk verricht! Wij zijn je ontzettend dankbaar voor je vakkennis, toewijding, goede advies en humor, kortom voor wie jij bent!
Ook namens Lex ontzettend bedankt voor al het moois dat jij ons hebt gebracht!