Skip to main content

Shota vindt vreemden moeilijk

Shota van Fauve Vermeulen uit Bergen op Zoom

Vorig jaar werd op onze hondenschool Dogs@Balance een middag georganiseerd met een bijeenkomt waarbij informatie werd gegeven over homeopathie, daarnaast was het mogelijk een consult te boeken. Met de fokker van onze Shota (bouvier, werklijn geboren 09-05-2016) hebben we nog steeds goed contact en zij had al een consult geboekt. Daar ben ik toen blind op gevaren en alvast geboekt voor ik wist wat het nou eigenlijk was.

De lezing was interessant; er werd direct bewijs geleverd met een schaafwondje, hoewel ik sceptisch bleef. Aansluitend volgde een consult (enkele weken vooraf een vragenlijst ingevuld), dat was bijzonder. Mirjam stelde veel aanvullende vragen, wat af en toe ook emotioneel was. Waar we feitelijk voor kwamen was het uitvallen naar andere honden en het manken met een voorpoot.
De dag na het toedienen van het middel zagen we enorme veranderingen die tot zeker 6 weken nadien voortduurden. In de tussentijd een aantal keer gebeld met Mirjam over de vooruitgang en uiteindelijk samen een moment bepaald waarop het tijd was voor de volgende dosis. Morgen staat er weer 1 gepland en je merkt dat het weer tijd wordt, gelukkig niet zo zeer aan haar poot maar zeker aan haar gedrag.

Of ik Mirjam aan zou bevelen? Dat absoluut! Je moet er wel voor open staan en het kunnen accepteren als je er niets van snapt. Wij staan er nog steeds versteld van, hoe goed de invloed is die het middel op Shota heeft!
Het spul voor het schaafwondje heb ik van de zomer gebruikt voor de genezing van een pijnlijke blaar, heel bijzonder hoe dat de pijn verlichtte en de genezing zichtbaar versnelde.
Ook voor wat betreft communicatie en opvolging zeker waardering voor Mirjam! Keurig, correct en tijdig. Ze komt de afspraken na die we maken, iets wat je in de hondenwereld ook wel eens anders ziet.