Skip to main content

Mentale klachten

Ontwikkeling vindt op diverse niveaus plaats; mentaal, emotioneel, functioneel en fysiek. Een gezonde ontwikkeling is dan ook een samenspel tussen de verschillende niveaus. Ontwikkeling is beweging en niet statisch. En soms zit er onbalans in die beweging. Homeopathie werkt bijvoorbeeld goed bij:

 • Ontwikkelingsstoornissen bij kinderen, Dyslectie/ Dyscalculie
 • Puberteit, ADHD/ADD
 • Overgevoeligheid
 • Depressie
 • Autisme
 • Bij scheidingen ‘met veel gedoe’. Ook voor kinderen!

Kanker

Mensen die net de diagnose kanker hebben gekregen komen in een wirwar aan informatie terecht. Ze zijn in eerste instantie uit het veld geslagen, geschokt, bang, maar gaan vervolgens op zoek naar genezing, naar verlichting en kwaliteit van leven. Ze hebben vragen als:

 • Kan de homeopathie iets doen tegen de verschijnselen van de chemo c.q. bestraling?
 • Hoe blijf ik daarbij fit en gezond?
 • Wat zijn de mogelijkheden met voeding, supplementen als kurkuma, mineralen en vitamines?
 • Kunnen reguliere en natuurgeneeskundige behandelingen samen gaan?
 • Is de diagnose kanker een doodsvonnis of zijn er mogelijkheden om de innerlijke herstelkracht zo te versterken dat er genezing mogelijk is?
 • Wat kan ik zelf doen?

In ieder geval meer dan je denkt!

De Homeopathische Tumor Therapie is een intensieve, niet giftige behandeling voor alle soorten tumoren en in alle fasen van het ziekteproces. De Homeopathische Tumor Therapie stimuleert het zelfherstellend vermogen, zoals dat in ieder van ons aanwezig is.

Overleg met oncoloog of behandelend arts heeft de sterke voorkeur.

Fybromyalgie

Denk jij dat je fybromyalgie hebt? Of is de diagnose door een huisarts of fysiotherapeut gesteld? Dan ben je bij mij van harte welkom. Ik heb ervaring in de behandeling van zowel primaire- als secundaire fibromyalgie. Ofschoon de oorzaak vaak niet eenvoudig te achterhalen is zijn er vaak aanwijzingen te vinden die het ontstaan verduidelijken. Het eerste doel van de behandeling is om de pijn te verzachten. Samenhangende klachten zoals slecht slapen, angst, depressie, vermoeidheid en het prikkelbaar darm-syndroom worden in de behandeling meegenomen. De behandeling van een fysiotherapeut is zeker aan te bevelen.

Lyme

In Nederland worden per jaar meer dan een miljoen mensen door een teek gebeten. De schatting is dat daarvan, op dit moment – 2020 – 250.000 mensen met lyme/borreliose besmet worden. Een deel van die mensen merkt daar niets van, omdat het afweersysteem het probleemloos oplost. Een deel krijgt klachten.
Omdat we met verschillende bacteriestammen te maken hebben én met individuele reacties is het heel moeilijk te zeggen wat de eerste verschijnselen zullen zijn. Bij een deel van de mensen overwint het afweersysteem de bacterie zonder al te veel klachten.
Daarnaast zijn veel van de klachten zodanig dat ze makkelijk voor een ander ziekteproces worden aangezien.
Zoals uit het voorgaande mag blijken is de behandeling van Lyme/borreliose ook met homeopathie geen eenvoudige zaak.