Skip to main content

Klassieke homeopathie

De benaming klassieke homeopathie betekent niet dat het een oude therapievorm of geneeswijze is, maar het woord klassiek houdt in deze context duurzaam, degelijk, traditioneel en blijvend in. Klassieke homeopathie is een therapie die uitstekend is toe te passen bij acute en chronische klachten van uiteenlopende aard en kunnen zowel op fysiek als mentaal-emotioneel gebied ontstaan en bestaan.

Met klassieke homeopathie wordt op milde en doeltreffende wijze het herstelvermogen waar ieder mens en dier over beschikt gestimuleerd. Het herstelvermogen wordt actief als er een mentale of fysieke klacht optreedt, in een poging de balans weer te herstellen. Als een klacht te hevig is en het herstelvermogen schiet tekort, blijven er restklachten bestaan of wordt een klacht chronisch. Met homeopathie wordt het herstelvermogen zacht gestimuleerd om de klacht waar mogelijk volledig te herstellen. De kracht van homeopathie zit in duurzaam herstel zonder bijwerkingen van geneesmiddelen. Waar bij de behandeling met reguliere middelen vaak levenslange therapie nodig is, streven we bij een homeopathische behandeling naar een blijvend herstel en bouwen we indien mogelijk het gebruik van homeopathische middelen af.

In de voetsporen van de grondlegger van de homeopathie geven we een zo klein mogelijke dosis van een homeopathisch middel. De dosis moet net voldoende zijn om genezing in te zetten met als uiteindelijk doel de ziekte uit te doven. Herstel met homeopathische geneesmiddelen is mogelijk omdat er overeenkomst is tussen het ziektebeeld van de patiënt en de kenmerken van het homeopathische geneesmiddel. Door op het totaalbeeld van de klacht een passend homeopathisch middel voor te schrijven wordt de balans hersteld. De dosis wordt nauwkeurig afgestemd op de ziekte, de gevoeligheid en gesteldheid van de patiënt, waardoor deze kleine dosis grote veranderingen teweeg kan brengen in de weg naar genezing.

Kort op een rijtje:

 • Homeopathische middelen kunnen prima naast reguliere middelen gebruikt worden
 • Homeopathische middelen zijn niet verslavend
 • Homeopathische middelen zijn niet getest op dieren
 • Homeopathische middelen bevatten geen chemische synthetische bestanddelen
 • Homeopathische middelen werken daar waar het nodig is en geven geen bijwerkingen

Coaching

Coaching Lucas KloosterCoaching is een methode om te onthullen wie jij bent, wat jij wil en hoe jij daar komt. Het legt je blokkades bloot waarom jij niet de persoon bent die in je schuilt. Samen verhelderen we je doelen en kijken we naar oplossingen om dat nieuwe doel te bereiken én te behouden. Dit kan op gebied van je werk zijn maar ook op persoonlijk vlak. Ik werk in een gelijkwaardige één-op-één relatie waarin jij specialist van de vraag bent.

Vaak hebben coachvragen met werk te maken of met stressregulering, een dreigende burn-out of leiderschaps- of loopbaanontwikkeling. Door mijn ervaring in het bedrijfsleven en de sociale sector ken ik beide sectoren goed en combineer dat met mijn psychisch-sociale opleiding.

Je vraag kan ook gaan hoe je gefixeerd gedrag weer los kunt krijgen: woede, angst maar ook opoffering of perfectionisme. Je kunt ook bij mij terecht voor levensvragen, bijvoorbeeld over zingeving, of rouw.

Schüssler celzouten

Celzouten zijn natuurlijke mineralen die in het lichaam voorkomen. Deze mineralen bevinden zich in de cellen en spelen een belangrijke rol bij het functioneren en stabiel houden van de cellen. De cellen in het lichaam verbruiken de zouten om alle belasting waar een lichaam mee te maken krijgt te kunnen verwerken. De zouten worden normaal gesproken weer aangevuld middels voeding. Ze worden niet door het lichaam zelf aangemaakt.

Ontstaat er door overbelasting een tekort aan celzouten dan kan een cel niet herstellen en zijn functie uitvoeren en ontstaat een ziekelijke situatie. Om dit op te heffen moet het tekort weer aangevuld worden. Door aanvulling in de cellen kan er functieherstel plaats vinden en verdwijnen de door het tekort ontstane verschijnselen.

Het tekort aan zouten in de cel werd ontdekt door een patholoog anatoom die constateerde dat de wanverhouding van celzouten te verbinden was aan het ziektebeeld van een overleden persoon. Vanuit deze ervaring werd de basis gelegd voor de celzouttherapie. Ik zet de celzouten vaak ondersteunend in naast homeopathie.

Gemmotherapie

Het woord gemmo is afgeleidt van ‘Gemmae’, het Latijnse woord voor knop. Het is een vorm van fytotherapie met het verschil dat bij Gemmotherapie alleen gebruik gemaakt wordt van embryonaal of jong plantenweefsel, de knoppen en spruiten, van bomen en struiken. Deze plantenweefsels bevinden zich in het stadium van snelle celdeling en groei en hebben daarvoor in deze fase bijzondere werkzame stoffen nodig. Ze bevatten alle eigenschappen van de bloemen, vruchten en bladeren.

Alle vitale energieën en actieve bestanddelen die nodig zijn voor de ontwikkeling van de boom in wording. In de volgroeide plant zijn de unieke stoffen niet meer terug te vinden. Alleen deze embryonale plantdelen zijn in staat om cellulaire energie en vitale eigenschappen door te geven en hiermee het organisme te ondersteunen en je gezondheid te behouden.

Ieder gemmopreparaat heeft zijn eigen karakteristieke, krachtige eigenschappen, waardoor ze zowel op fysiek als ook mentaal niveau inwerken. De meeste gemmopreparaten hebben een regulerende, actief drainerende en groei stimulerende (herstel, regeneratie) werking op een verwant orgaan of orgaansysteem:

              • Stimulatie van de normale orgaanfunctie 
              • Stimulatie van de eliminatieorganen (detox) 
              • Regeneratie en remineralisatie van verschillende weefsels 
              • Stimulatie immuniteit (preventie functionele orgaanschade)