Skip to main content

Lobke heeft ernstige huidproblemen

Lobke van Teo en Judith Schmidt uit Linde (Dr)

In mei 2016, toen was Lobke 3 jaar, zijn we in contact gekomen met Mirjam. We hadden al een hele geschiedenis met Lobke bij de reguliere dierenarts achter de rug in verband met ernstige huidproblemen. Lobke had huidwonden, vooral aan de beide zijden van haar hals. Er zijn zelfs stukken huid operatief verwijderd, maar de plekken begonnen direct al weer te verschijnen naast de operatiewond. De dierenarts had ook geen andere oplossing dan zalfjes en medicijnen.

Vrienden van ons hadden goede ervaringen bij een homeopathische dierenarts. Zij wonen in Brabant en dat is vanuit Drenthe voor regelmatig bezoek te ver. Daarom dichter bij huis gezocht en wij kwamen op de website van Mirjam terecht en deze sprak ons het meeste aan. Contact gezocht en we konden meteen de daarop volgende week komen. Het klikte meteen, ook met Lobke en onze andere leo, Jelle. Na een lang inventarisatiegesprek had Mirjam een goede indruk van Lobke.

Lobke is een lieve grote Leonberger. Ze had veel pijn, maar ondanks dat was ze van aard energiek en sliep overdag weinig.

Toen ze haar eerste snuifje thuis kreeg, heeft ze, op de uitlaat- en etenstijden na, 1,5 dag geslapen. We wisten niet was ons overkwam. Lobke was heel erg moe. De plekken werden eerst erger, maar dat was ook te verwachten, want alle troep uit haar lichaam moest eruit. Maar van lieverlee genazen de plekken en kwamen er geen nieuwe bij en eind augustus 2016 had ze geen plekken meer.
Vooral in het voorjaar met vochtig weer en als ze gezwommen heeft is haar huid nog wel snel geïrriteerd. Het motto is dan ook: goed drogen met handdoek en de föhn. En komt er toch een plekje dan is het met Hypercal ook met een paar dagen weer rustig.

Lobke is inmiddels 6 jaar, ze is een vrolijke, lieve hond, op 13 november 2016 heeft ze 9 puppy’s ter wereld gebracht en daarvan is er 1 teefje bij haar gebleven, genaamd Maaike. Toen Maaike een maand bij ons was is Jelle overleden.
Jelle was ook kort in behandeling bij Mirjam, helaas had hij een agressieve tumor in zijn hartwand en kon niet meer beter worden.

We zijn heel blij dat we bij Mirjam geweest zijn en kennis gemaakt hebben met de wereld van de homeopathie. Het heeft ons wel een andere kijk gegeven op het doen en laten van onze dieren. Wij hebben intussen andere dierenbezitters verteld over onze goede ervaringen met de homeopathie bij Mirjam.