Skip to main content

Jenne kan zich moeilijk ontspannen

Jenne van Els Mulder uit Warmond

Mijn Hollandse Herder-teefje Jenne bleek al snel een wat onrustig diertje. Bang in het donker, sterk reagerend op geluiden, kon zich moeilijk ontspannen, deed overdag letterlijk geen oog dicht.
Via de trainster van de hondenschool, Sonja Verhoef, hebben we eerst i.s.m. Utrecht het middel clomicalm geprobeerd, dat werkte wel maar Jenne werd er ook wat triestig van. Ik wilde graag homeopathie proberen en van Sonja kreeg ik het adres van Mirjam.

Afspraak gemaakt en Mirjam is hier thuis geweest om de hele situatie te bekijken en een behandelplan op te stellen. Stapje voor stapje ging alles beter, rustig meelopen in het donker, na een lange wandeling slapen in haar mand, harde geluiden, vuurwerk vindt ze nog steeds niet leuk, maar samen met vuurwerktraining is haar angst prima beheersbaar, probeert niet weg te lopen maar doet snel haar behoefte en dan zo vlug mogelijk naar huis.
Heel plezierig vond ik het regelmatige contact met Mirjam.
Kortom: de hond heeft een beter leven en ik ben heel blij met het resultaat en zou een ander zeker aanraden contact met Mirjam op te nemen!