Skip to main content

Harley, een bejaarde, stramme maar kranige dame

Harley van Rita Zwanepol-Quaars uit Ermelo

Harley word volgende maand 12 jaar.
Toen zij ruim 7 was werd haar gehoor zo slecht, dat we moesten stoppen met IPO, omdat zij mijn commando’s niet meer kon horen en het niet veilig voor de pakwerker zou zijn.
Het begon mij gaandeweg op te vallen dat zij onder andere niet meer wist welke deur ze uit moest etc. Ook haar conditie ging achteruit, ze kreeg artrose in een voorvoetje en 1 knie. Dit gebeurde in de loop van de afgelopen jaren.
Maar toen kwam Mirjam Kooy klassieke homeopathie voor dieren op mijn pad. In 1e instantie voor Beau, mijn andere boef, vanwege haar epilepsie.

In het eerste telefoongesprek met Mirjam benoemde ik ook Harley. Ik ging met beide boeven op 1e consult bij Mirjam, wat 3 uur tijd in beslag heeft genomen. Mirjam wilde hun hele “levensgeschiedenis” weten vanaf pup zijnde. Die ik goed kon vertellen omdat ik mijn boeven heel goed kan lezen. Tevens heeft zij de boeven geobserveerd die hun gang mochten gaan en heeft zij ze onderzocht.
Inmiddels ben ik zo’n 2 jaar verder met beide.
Om bij Harley te blijven. Mirjam neemt alles mee in de behandeling zoals de artstrose, het verward zijn, stinken naar oude sok, haar gehoor, enzovoorts.
Gevolg is nu: de artrose is zich niet verder gaan ontwikkelen, oude sokkengeur en verwardheid is weg, en zij hoort weer!
Ik zie weer een Harley die eigenwijze streken laat zien en het lijkt of ze weer een paar jaar jonger is. Ze rent weer en is weer een dominante bitchje.
Ze werd zwakker in haar achterhand, kreeg moeite met opstaan en ook dit heeft Mirjam meegenomen om de medicatie op af te stemmen.
Ik zie nu weer een enorm blij ei die zin heeft in het leven!

Ik was geen voorstander van Homeopathie maar als ik nu het resultaat en succes bij beide boeven zie ben ik zo enorm blij dat ik het gedaan heb.
Mirjam kan ik buiten de maandelijkse en soms wekelijkse telefonisch contact. Altijd bellen als er iets bijzonders aan de hand is.
Dus ik raad het iedereen aan!
Leuke bijkomstigheid is dat het vele malen goedkoper is dan bij een DA!