Skip to main content

Klassieke homeopathie voor dieren

De benaming klassieke homeopathie betekent niet dat het een oude therapievorm of geneeswijze is, maar het woord klassiek houdt in deze context duurzaam, degelijk, traditioneel en blijvend in. Klassieke homeopathie is een therapie die uitstekend is toe te passen bij acute en chronische klachten van uiteenlopende aard en kunnen zowel op fysiek als mentaal-emotioneel gebied ontstaan en bestaan.

Met klassieke homeopathie wordt op milde en doeltreffende wijze het herstelvermogen waar ieder mens en dier over beschikt gestimuleerd. Het herstelvermogen wordt actief als er een mentale of fysieke klacht optreedt, in een poging de balans weer te herstellen. Als een klacht te hevig is en het herstelvermogen schiet tekort, blijven er restklachten bestaan of wordt een klacht chronisch. Met homeopathie wordt het herstelvermogen zacht gestimuleerd om de klacht waar mogelijk volledig te herstellen. De kracht van homeopathie zit in duurzame herstel zonder bijwerkingen van geneesmiddelen. Waar bij de behandeling met reguliere middelen vaak levenslange therapie nodig is, streven we bij een homeopathische behandeling naar een blijvend
herstel en bouwen we indien mogelijk het gebruik van homeopathische middelen af.

In de voetsporen van de grondlegger van de homeopathie geven we een zo klein mogelijke dosis van een homeopathisch middel. De dosis moet net voldoende zijn om genezing in te zetten met als uiteindelijk doel de ziekte uit te doven. Herstel met homeopathische geneesmiddelen is mogelijk omdat er overeenkomst is tussen het ziektebeeld van de patiënt en de kenmerken van het homeopathische geneesmiddel. Door op het totaalbeeld van de klacht een passend homeopathisch middel voor te schrijven wordt de balans hersteld. De dosis wordt nauwkeurig afgestemd op de ziekte, de gevoeligheid en gesteldheid van de patiënt, waardoor deze kleine dosis grote veranderingen teweeg kan brengen in de weg naar genezing.

Kort op een rijtje:

  • Homeopathische middelen kunnen prima naast reguliere middelen gebruikt worden
  • Homeopathische middelen zijn niet verslavend
  • Homeopathische middelen zijn niet getest op dieren
  • Homeopathische middelen bevatten geen chemische synthetische bestanddelen
  • Homeopathische middelen werken daar waar het nodig is en geven geen bijwerkingen

Gedragsbegeleiding in het welzijn van de hond

Sinds juni 2023 ben ik gedragsdeskundige gespecialiseerd in het welzijn van de hond.

Honden hebben, net als wij, emoties van waaruit ze reageren en bepaald gedrag laten zien. Soms is dat gedrag waar wat moeilijk mee om te gaan is, maar belangrijker: het is voor je hond niet fijn om emoties te ervaren die hun welzijn in de weg kan staan. En zeker niet als ze daar vaak aan bloot gesteld worden.

Door te leren kijken naar wat je hond vertelt met zijn gedrag ontstaat ook de mogelijkheid om het gedrag positief te veranderen. Dat kan door een andere emotie te koppelen aan datgene wat de negatieve emotie opwekt.
Bij de begeleiding van jouw hond kijken we naar de onderliggende emotie voor het gedrag wat je graag wilt veranderen. Leren lezen wat jouw hond communiceert en daar met een natuurlijke omgang en communicatie, die jouw hond begrijpt, een verandering in aanbrengen.
Je hond en zijn/haar welzijn zijn altijd het uitgangspunt. Deze manier van begeleiden past ook nog eens heel goed bij de begeleiding met homeopathie. Want bij een behandeling met homeopathie kijken we ook naar wat jouw dier laat zien en wat hij daarmee uitdrukt. De gedragsbegeleiding kan dan ook goed ondersteunt worden met homeopathie. Je hond wordt dan op meerdere vlakken geholpen en begeleidt.

Ik heb mijn opleiding gevolgd en met succes afgerond bij Astrid Verkuijl en Pauline Lanting (Hondenschool Feedback), die vanuit hun ervaring in het begeleiden van honden en eigenaren deze opleiding hebben opgezet. Een uitbreiding en verdere specialisatie naast de opleiding gedragsadviseur hond en kat, die ik 2002 bij Quiebus gevolgd heb.

Laat jouw hond gedrag zien wat je graag wilt veranderen, maar weet je niet hoe? Wanneer het welzijn van je hond en een natuurlijke omgang met je hond bij jou voorop staan en je wilt begeleiding waar ik je leer kijken naar wat jouw hond jouw wil vertellen, dan bied ik daarin volop mogelijkheden. Je leert  je hond begeleiden waarbij de natuurlijke behoeftes en het welzijn van je hond voorop staan. 
Wil je meer lezen over deze individuele begeleiding, klik dan HIER

Quantum Touch

Quantum-Touch is een krachtige energiegenezingstechniek die werkt met levenskrachtenergie, ook bekend als “chi” in het Chinees en “prana” in het Sanskriet. Het is het zelfherstellend vermogen, de levensenergie of stroom van energie die alle levende wezens ondersteunt. Quantum Touch zorgt voor focus, versterken en sturen van de energie om een optimaal welzijn te bevorderen. De kracht van het zelfherstellend vermogen wordt versterkt en versneld. Quantum Touch kan bij fysieke, emotionele en traumatische verstoringen verlichting geven en kan uitstekend ingezet worden naast homeopathie.

Schüssler celzouten

Celzouten zijn natuurlijke mineralen die in het lichaam voorkomen. Deze mineralen bevinden zich in de cellen en spelen een belangrijke rol bij het functioneren en stabiel houden van de cellen. De cellen in het lichaam verbruiken de zouten om alle belasting waar een lichaam mee te maken krijgt te kunnen verwerken. De zouten worden normaal gesproken weer aangevuld middels voeding. Ze worden niet door het lichaam zelf aangemaakt.

Ontstaat er door overbelasting een tekort aan celzouten dan kan een cel niet herstellen en zijn functie uitvoeren en ontstaat een ziekelijke situatie. Om dit op te heffen moet het tekort weer aangevuld worden. Door aanvulling in de cellen kan er functieherstel plaats vinden en verdwijnen de door het tekort ontstane verschijnselen.

Het tekort aan zouten in de cel werd ontdekt door een patholoog anatoom die constateerde dat de wanverhouding van celzouten te verbinden was aan het ziektebeeld van een overleden persoon. Vanuit deze ervaring werd de basis gelegd voor de celzouttherapie. Celzouttherapie kan ook goed bij dieren toegepast worden. Ik zet de celzouten vaak ondersteunend in naast homeopathie.

Gemmotherapie

Het woord gemmo is afgeleidt van ‘Gemmae’, het Latijnse woord voor knop. Het is een vorm van fytotherapie met het verschil dat bij Gemmotherapie alleen gebruik gemaakt wordt van embryonaal of jong plantenweefsel, de knoppen en spruiten, van bomen en struiken. Deze plantenweefsels bevinden zich in het stadium van snelle celdeling en groei en hebben daarvoor in deze fase bijzondere werkzame stoffen nodig. Ze bevatten alle eigenschappen van de bloemen, vruchten en bladeren, alle vitale energieën en actieve bestanddelen die nodig zijn voor de ontwikkeling van de boom in wording. In de volgroeide plant zijn de unieke stoffen niet meer terug te vinden.

Alleen deze embryonale plantdelen zijn in staat om cellulaire energie en vitale eigenschappen door te geven en hiermee het organisme te ondersteunen en gezondheid van je dier te behouden. Ieder gemmopreparaat heeft zijn eigen karakteristieke, krachtige eigenschappen, waardoor ze zowel op fysiek als ook mentaal niveau inwerken.

De meeste gemmopreparaten hebben een regulerende, actief drainerende en groei stimulerende (herstel, regeneratie) werking op een verwant orgaan of orgaansysteem:

  • Stimulatie van de normale orgaanfunctie –
  • Stimulatie van de eliminatieorganen (detox) 
  • Regeneratie en remineralisatie van verschillende weefsels 
  • Stimulatie immuniteit (preventie functionele orgaanschade)