Skip to main content

Dieks (Dimmu) heeft epilepsie

Dieks van Branco en Marjolein Reekers uit Enter

Jaren geleden kochten wij samen onze eerste hond. Een Friese Stabij reu van 6 jaar oud. We kwamen hem tegen op marktplaats. Het is echt een super lieve hond en het enige nadeel wat hij heeft is dat hij epilepsie heeft.

Na een aantal aanvallen meegemaakt te hebben. Hadden we beide zo iets van dit kan zo niet langer. Maar ik wou hem liever niet aan de medicijnen van de dierenarts hebben. Dus we zijn verder gaan kijken.

Ik kwam terecht bij homeopathie. In de winkel waar wij altijd ons voer halen is 1 van de eigenaren ook homeopaat. We hebben haar toen om raad gevraagd. Zij gaf de naam Mirjam Kooy aan ons door. Na een lang gesprek met mijn man (hij zag er het nut niet van in ‘hoe zou dat nou kunnen helpen?’) heb ik toch contact gezocht met de vraag of Mirjam wat voor ons kan doen.
20 oktober 2014 kwam Mirjam langs voor een consult en om te kijken of ze wat voor ons kon doen. Vanaf daar zijn we begonnen. Dieks had gelukkig wel lichte epilepsie. Hij had om de zoveel maanden weer een aanval. Sinds we zijn begonnen is dit steeds beter gegaan. Ook kijkt Mirjam goed naar hoe hij op een middel reageert. Zo hebben wij een tijd gehad dat Dieks amper wou eten. Ook dit heeft Mirjam mee genomen in haar behandeling. Wij zijn nu jaren later nog steeds bij Mirjam, maar van een aanval om de zoveel maanden. Heeft hij nu gewoon af en toe al een half jaar geen aanval en als hij die toch heeft is die een stuk lichter dan dat hij in het begin had.
Qua gedrag is hij ook ontzettend veranderd (in positieve zin) Meneer is nu echt een eigenwijze stabij van ondertussen al 14 jaar oud en niet meer dat onzekere hondje wat bang is om iets verkeerd te doen.

Wij zouden Mirjam echt aanraden. Ze kijkt echt naar het dier en neemt hiervoor ook de tijd. Dieks vind het super gezellig bij Mirjam en krijgt er altijd wat lekkers.